Spis som en ishockeyspiller
Fag
Madkundskab
Årgang
5.-6. klasse
Lavet i samarbejde med
Herning Kommune
Om opgaven
Det er meget vigtigt at hvile og spise fornuftigt på kampdage for ishockeyspillere. Der er mange kampe på kort tid og kroppen har brug for den rigtige “benzin”.
I denne opgave kan I lære om kostens sammensætning og selv prøve at lave et måltid mad som skulle I spille 2025 IIHF Ishockey VM. Alle ungdomslandsholdspillere i ishockey skal lære om kost og ernæring som en del af det at være med på holdet.
Benzin til musklerne
I ishockey løber man på skøjter med høj intensivitet, foretager hurtige retnings- og hastighedsskift og har hård kropskontakt.
Der er højt tempo og hurtige udskiftninger. Hver udskiftning varer ca. 30-80 sekunder, fulgt af 2-3 minutters pause.
Det stiller høje krav til styrke, eksplosivitet, kondition og udholdenhed. Det kræver mange kræfter, og en ishockeyspillers muskler er afgørende for en god præstation.
Kulhydrater er den vigtigste energikilde Når du spiser kulhydrater, lagres de i dine muskler i form af glykogen og giver musklen større styrke.
En ishockeyspillers glykogendepoter i lårmusklerne kan reduceres med op til 70% i en kamp.
Fyld depoterne op igen Selvom glykogendepoterne ikke tømmes helt, så giver det en nedsat præstationsevne. Derfor er det vigtigt at spise kulhydrater for at sikre, at dine depoter er fyldte, og du er klar til en ny kamp.
Madplan
- Morgenmadsprodukt med mælk
- Juice
- Banan
- Brød med tykt lag honning/marmelade
- Sandwich
- 1 muffin/fedtfattig kage
- Smoothie
- Kogt pasta
- Frugtsalat + 2 kugler is
- Saft