• OPGAVE

    IDRÆT

Træning af fart

Ishockey er et hurtigt og fysisk spil. Det er vigtigt at træne styrke, udholdenhed og eksplosionsevne.

I disse øvelser handler det om at træne fart. I ishockey handler fart om at kunne komme hurtigt afsted på kort tid og korte distancer. Eksplosionsstyrke er vigtig.

Øvelserne foregår i par. En arbejder og en holder pause. Når den første er færdig med en runde starter den næste med det samme. Lav alternativt øvelserne som cirkeltræning. 30 sekunders arbejde og 10 sekunder til at bytte.

Push-ups sprint

Afmål en bane på 25 meter. Lig på maven. Ved start på øvelsen pres op som i en armstrækker og spurt til baglinjen. Gå tilbage til start linjen og start igen på samme måde. 8 runder.

Double broad jump med kast og spurt

Afmål en bane på 15 meter. Tag en bold i begge hænder og hold ved brystet. Fra start linjen hoppes med samlede ben så lang som muligt. Land med samlede ben og hop direkte videre. Under 2 hop stødes bolden væk fra brystet og der fortsættes i spurt til baglinjen. Hent bolden og gå tilbage til startlinjen og gør det igen. 8 runder.

Depth box jumps

Start på en lav kasse eller lignende. Hop ned fra den lille kasse og direkte op på en større kasse. Det er vigtigt at landingen går direkte over i hop, da det træner overførsel af energi. 20 hop med en lille pause imellem.

Medball scooptoss

Stå med venstreside af kroppen imod en mur med en bold i hænderne på højre side. Kast bolden hårdt imod væggen i en bevægelse hvor kroppen rotere imod væggen. Saml op igen og gentag 5 gange. Skift derefter side og hold pause. Brug gerne en medicin bold eller anden bold der vejer lidt. 5 kast til hver side x 3 runder

© Copyright - Grib Pucken